Przepis od znajomej, bardzo dobry, ale między ilością cukru, tłuszczu i laktozy, sugeruję raczyć się tym deserem ostrożnie.
pół litra śmietany 36%
mleko zagęszczone w puszce (500g)
czekolada gorzka
mleko zagęszczone w puszce (500g)
czekolada gorzka
Śmietanę schłodzić i dobrze ubić, mleko gotować w puszce w kąpieli wodnej ok 3-4 godziny aż zrobi się toffi, zetrzeć czekoladę na wiórki.
Ubitą śmietanę i toffi dobrze zmiksować, najlepiej dodając po łyżeczce, dodać i wymieszać wiórki czekoladowe.
Mrozić minimum 3 godziny, a lepiej całą noc, podawać zimne.
Ubitą śmietanę i toffi dobrze zmiksować, najlepiej dodając po łyżeczce, dodać i wymieszać wiórki czekoladowe.
Mrozić minimum 3 godziny, a lepiej całą noc, podawać zimne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz